PER QUÈ HAS DE VINDRE A ACOMPANYAR A LES 3 MAGUES DE GENER? VALÈNCIA

FESTA DE LA INFANTESA, CAVALCADA DE LES TRES MAGUES DE GENER

Fa quasi un segle que un grup de dones i home savis es van reunir i van pensar en la necessitat d’una celebració festiva per a la infància. La festa havia d’arribar a tots el xiquets i xiquetes de la ciutat de València, independentment de la seua raça i de la ideologia dels seus pares.

L’últim dia de la Setmana de la Infància es tancaria amb una cavalcada on les tres magues de la humanitat: Llibertat, Igualtat i Fraternitat eixirien a recórrer els carrers de la ciutat de València per a recordar-nos amb la seua presència l’ideal de solidaritat i respecte sense els quins el món no pot avançar ni aconseguir un grau de sostenibilitat que faça possible la vida. Ens ho recordarien a través dels nostres senyals d’identitat com a territori i com a poble, de la nostra cultura, art, teatre i música.

Recuperar l’esperit d’esta celebració que va veure la llum per primera vegada l’any 1937, enmig de la Guerra d’Espanya (1936-1939), davant milers de xiquetes i xiquets que van ser obsequiats que van ser obsequiats amb joguines, llibres i entrades per assistir a sales d’espectacles és un acte de justícia i de memòria històrica.

Celebrar diumenge que ve dia 7, la Festa de la Infantesa amb la cavalcada de Les Magues de Gener, és celebrar l’alegria de reconèixer-nos en les altres persones, l’optimisme que atorga sentir eixa empatía i la generositat i l’harmonia que concedeix la màgia de l’altruisme que no de la caritat.

Una festa dedicada a la infància des d’una perspectiva laica, on caben totes les persones solidàries, una celebració exempta de divisió per classes socials i sense finalitat dogmàtica. Una festa que ens recorda la importància humanista de no voler per a altres el que no volem per a nosaltres mateixes. La setmana de la infància va nàixer republicana i com a tal va pretendre institucionalitzar uns dies lúdics de felicitat i cultura al voltant dels més xicotets partint d’un palmito d’actes ètics i festius per la no-violència. Contribuïx a recuperar esta bella tradició participant en ella perquè l’atenció i l’atenció als i les xiquetes demostra el grau de civilizació”

Celebrar diumenge que ve dia 7, la Festa de la Infantesa amb la Cavalcada de les Magues de Gener, és celebrar l’alegria de reconèixer-nos en les altres persones, l’optimisme que atorga sentir aquesta empatia, i la generositat i l’harmonia que concedeix la màgia de l’altruisme, que no de la caritat.

Una festa dedicada a la infància des d’una perspectiva laica, on caben totes les persones solidàries, una celebració exempta de divisió per classes socials i sense finalitat dogmàtica. Una festa que ens recorda la importància humanista de no voler para uns altres el que no volem para nosaltres mateixes.

La setmana de la infància va nàixer republicana i com tal va pretendre institucionalitzar uns dies lúdics de felicitat i cultura al voltant dels més menunts partint d’un ventall d’actes ètics i festius per la no violència.

Contribuïx a recuperar aquesta tradició participant en ella perquè l’atenció i la cura als xiquets i les xiquetes demostra el grau de civilització d’un poble.

Fins a diumenge que ve!! Eixida 12:00 hores, des del Parterre, per carrer de La Pau i fins a l’Ajuntament.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

+ 63 = 70