VESTALS DE ROMA, PRESENTACIÓ, VALÈNCIA

Cuando:
abril 19, 2018 a las 7:00 PM – 8:30 PM
2018-04-19T19:00:00+02:00
2018-04-19T20:30:00+02:00
Donde:
La Rossa
Carrer Enric Navarro 26 València
VESTALS DE ROMA, PRESENTACIÓ, VALÈNCIA @ La Rossa

PRESENTACIÓ LLIBRE “VESTALS DE ROMA” d’ENCARNA SANT-CELONI

Organitzat per La Rossa

Som a l’any 94, el 847 de la fundació de Roma, al davant mateix de la porta que tanca l’hort d’una gran vil·la rústica del sud-est de la Hispània Citerior. Tot és a punt perquè Eumàquia Fúlvia Crocina es pose en camí cap al nord. Al llarg de la novel·la, una xiqueta esdevindrà matrona…, un gladiador vascó triomfarà a l’arena…, una gata vetlarà una tomba…, una vestal serà l’esca del pecat… Ombres i llums entortolligades en escenografi es amarades de voluptuositat que menen la protagonista de Vestals de Roma al desafiament d’haver d’enfrontar-se amb qui era i qui és. De Diànium a Tàrraco, passant per Saetabis, Valèntia, Sagúntum i Dertosa, acompanyarem Eumàquia en un sensual viatge en què consuetud i rebel·lia conflueixen i es bescanvien; un viatge en què passat i present són sacsejats contínuament per la memòria, l’única veritable proxeneta dels records

Encarna Sant-Celoni i Verger (Tavernes de la Valldigna, 1959), traductora i llicenciada en prehistòria i arqueologia, ha publicat tres novel·les, dos reculls de narracions, quatre poemaris i una antologia: Eròtiques i despentinades. Un recorregut de cent anys per la poesia catalana amb veu de dona. Lletra Lila de l’AELC 2016, és autora d’una versió en prosa de la Kalevala, i ha traduït, entre d’altres, Els mil i un quarts d’hora, de T. S. Gueullette, del francès. També ha cotraduït del danès una antologia de Tove Ditlevsen i un poemari d’Anne Marie Dinesen, amb aquesta autora, i de l’àrab, el llibre Perles de la nit. Poetes andalusines, amb Margarida Castells. Així mateix, és coautora de dos manuals de llengua i ha participat en un munt de publicacions col·lectives.

Presentació a càrrec de l’escriptora, traductora i crítica literària Isabel Robles, la poeta i professora de literatura Anna Chover i l’autora.
Després de la presentació, en llegirem alguns fragments i xarrarem sobre costums romans, eròtiques i feminismes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

9 + 1 =