PLACA A LA PRESÓ PROVINCIAL DE DONES DE VALÈNCIA

PLACA A LA PRESÓ PROVINCIAL DE DONES DE VALÈNCIA PER LES EMPRESONADES DURANT EL FRANQUISME

Organitzat per Placa a la presó de provincial de dones, Valencia

Un grup de dones que va estar a la presó provincial durant el franquisme ha sol·licitat a l’Ajuntament de València i a la Conselleria d’Educació, que en l’edifici on va estar la presó, hui col·legi públic, es col·loque una placa que recorde que allí va haver dones empresonades injustament durant el franquisme.
Aquestes dones han manifestat la seua voluntat de fer-ho, i ara volen que altres persones puguen també mostrar el seu suport a esta reivindicació.

Si estàs d’acord signa aquest escrit. Pots enviar-lo amb el teu nom, cognoms i dni a l’adreça de correu: placapresodones@gmail.com.
Es faran arribar a l’Ajuntament i la Conselleria d’Educacio tots els suports rebuts.

Text:

Les i els sota signants considerem que és de justícia el reconeixement de la ciutat de València a les dones que patiren la repressió durant el franquisme en la Presó Provincial de Dones – hui Col·legi 9 d’octubre.
Fins ara no hi ha cap placa que recorde l’existència de la presó en aquell edifici ni que homenatge aquelles dones.
Ens adherim a la petició que l’Ajuntament de València i/o la Generalitat posen algun element en la façana de l’antiga presó en record de les dones empresonades després de l’entrada de l’exèrcit franquista en València, de les que ho foren per oposar-se a la dictadura fins al seu final i també de les que ho foren en aplicació de lleis penals clarament discriminatòries i masclistes.

MÉS INFORMACIÓ PUNXANT ACÍ

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

+ 58 = 66