MUJERES EN NEUROCIENCIA, VALENCIA

Cuando:
febrero 12, 2018 a las 12:00 PM – 3:00 PM
2018-02-12T12:00:00+01:00
2018-02-12T15:00:00+01:00
Donde:
Consultar PROGRAMACIÓN más abajo
MUJERES EN NEUROCIENCIA, VALENCIA @ Consultar PROGRAMACIÓN más abajo

I JORNADA DONES EN NEUROCIÈNCIA

Organitzat per Neurocientífiques

Al setembre de 2015, l’Assemblea General de la Organització de les Nacions Unides (ONU) va declarar a l’11 de febrer el “Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència”, a fi de sensibilitzar i cridar l’atenció sobre la poca visibilitat de les científiques, la falta de rols femenins i l’existència d’estereotips, sent la imatge dels científics fonamentalment masculina. Això
comporta una deficient avaluació dels mèrits de les dones científiques i poc interès en les ciències per part de les joves.

Amb aquest motiu, des d’el comitè de la Dona i Neurociència de la Societat Espanyola de Neurociència (SENC) es va proposar l’organització d’activitats dirigides a sensibilitzar l’opinió pública respecte a aquest problema. En concret, enguany es realitzaran activitats simultànies a diverses ciutats dilluns dia 12 de febrer.

Així, el dia 12 de febrer es celebrarà també a la Universitat de València la 1a Jornada de Dones en Neurociència. Pel matí s’han programat xerrades de divulgació orientades al públic general, impartides per neurocientífiques en diferents moments de la carrera investigadora, des d’estudiants predoctorals fins a investigadores consolidades, tant al campus de Blasco Ibáñez (Facultat de Medicina) com al de Burjassot (Facultat de Farmàcia). Els detalls de les xerrades i les ponents es pot trobar en l’enllaç a la programació completa. Per la vesprada, a la Facultat de Medicina hi haurà una conferència sobre Neurosexisme impartida per la Catedràtica de Filosofia, la Dra. Ana Sánchez Torres, i una taula rodona al voltant de la situació de la dona en la ciència, amb participació d’investigadores i agents socials. Amb motiu de la Jornada, s’inaugurarà a la Facultat de Medicina també l’exposició “Creadoras” de Aula Violeta.

Més informació en http://donesineuro.blogs.uv.es/

Programa (valencià): http://donesineuro.blogs.uv.es/programa-valencia/

Programa (castellano): http://donesineuro.blogs.uv.es/programa/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

9 + 1 =