DONES PLENES DE SOMNIS, PRESENTACIÓN

Cuando:
marzo 22, 2018 a las 6:30 PM – 7:30 PM
2018-03-22T18:30:00+01:00
2018-03-22T19:30:00+01:00
Donde:
Biblioteca de la Dona
Carrer Nàquera 9
València
DONES PLENES DE SOMNIS, PRESENTACIÓN @ Biblioteca de la Dona

PRESENTACIÓ DONES PLENES DE SOMNIS de Cristina Escrivà Moscardó

El Grup femení de la Residència d’Estudiants a Paiporta (1936-1939)

Amb la participació de Maribel Albalat, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta.

Organitzat per GVA Biblioteca de la Dona

Presentació del llibre “Dones plenes de somnis. El Grup femení de la Residència d’estudiants a Paiporta (1936-1939)” de Cristina Escrivá Moscardó, un treball que s’ha anat forjant, després de quasi tres anys de recerca, promoguda per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta. L’autora estarà acompanyada per la regidora de Benestar Social i Igualtat a l’Ajuntament de Paiporta, Maribel Albalat.

El llibre, editat per l’Ajuntament de Paiporta, trau a la llum la història de la Residència de Senyoretes en la seua etapa valenciana. En ell s’analitza l’organització i estructura del Grup Femení de la Residència d’Estudiants, tenint com a part central l’entrevista a una de les seues residents entre 1937 i 1938, María Luisa García Treviño, que va ser testimoni i protagonista dels ensenyaments dirigits a joves que estaven sent preparades per a ingressar en l’Institut Obrer i en l’Institut Luis Vives.

Els textos s’estructuren en diferents capítols: des de l’eixida de Madrid, assetjat per la guerra, a la instal·lació de la Residència en l’Hort de les Palmes; la importància del projecte d’extensió educativa; la remodelació dels Comitès directius, sota la cobertura de la Junta per a Ampliació d’Estudis i Recerques Científiques i, el final del mateix, amb el desenllaç de la guerra. Però, sobretot, es va emfatitzar en la presentació, a la qual va acudir nombrós públic, que el contingut s’ha desenvolupat des de la visió de gènere, biografiant o aportant dades de totes les dones que van intervenir en el projecte, més de cinquanta dones que van somiar amb l’educació.

Més informació clica ací

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

+ 14 = 24