DIÀLEG: JUDITH BUTLER I FINA BIRULÉS, BARCELONA. POSSIBILITAT DE STREAMING.

Cuando:
octubre 15, 2018 a las 7:30 PM – 9:00 PM
2018-10-15T19:30:00+02:00
2018-10-15T21:00:00+02:00
Donde:
CCCB CENTRE CULTURA CONTEMPORÀNIA
PLAÇA JOAN COROMINES
Barcelona
DIÀLEG: JUDITH BUTLER I FINA BIRULÉS, BARCELONA. POSSIBILITAT DE STREAMING. @ CCCB CENTRE CULTURA CONTEMPORÀNIA

BIENNAL DE PENSAMENT, CIUTAT OBERTA: DIÀLEG ENTRE JUDITH BUTLER I FINA BIRULÉS

L’EMBOLIC DEL GÈNERE: PER QUÈ ELS COSSOS IMPORTEN

CONDUÏT PER MARTA SEGARRA

Organitzat per CCCB

“L’embolic del gènere: Per què els cossos importen?” és el primer dels diàlegs de la Biennal de Pensament – Ciutat Oberta, que tindrà lloc a la Plaça Joan Coromines del CCCB. Conduït per la catedràtica en literatura francesa i estudis de gènere Marta Segarra, “L’embolic del gènere” serà un debat entre la filòsofa i teòrica fonamental dels estudis de gènere Judith Butler i la traductora, filosofa i teòrica feminista Fina Birulés. Entrada gratuïta fins a completar l’aforament. Pels que no puguin assistir, hi haurà la possibilitat de seguir el debat via streaming des del web del CCCB.

El gènere i la sexualitat són objecte de debat en l’actualitat. Quin és el pes que hi tenen la biologia i la cultura? Hi ha més de dos sexes? Quina importància tenen les normes socials i quin marge tenim per canviar-les, per tal de fer la vida més “vivible”? Quines són les diferències entre “precarietat” i “vulnerabilitat”? Quin paper juga la materialitat del cos en l’acció política?

Aquestes i altres preguntes estaran presents en el diàleg entre Judith Butler i Fina Birulés, dues de les pensadores més destacades del gènere en la contemporaneïtat. En el marc d’una biennal que posa la ciutat al centre del debat, totes dues filòsofes coincideixen a assenyalar que el pensament feminista no pot ser aliè a la reflexió sobre la vida en comú.

http://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/dialeg-entre-judith-butler-i-fina-birules-conduit-per-marta-segarra/229665

Dia: Dilluns 15 d’octubre a les 19:30h
Lloc: Plaça Joan Coromines
Idioma: Català / Anglès (Servei de traducció simultània anglès-català)
Entrada: Gratuïta fins a completar aforament (no es requereix inscripció prèvia).

QUÈ ÉS LA BIENNAL DE PENSAMENT – CIUTAT OBERTA?

Les ciutats constitueixen els principals escenaris de les múltiples transformacions que marquen el nostre canvi d’època. #CiutatOberta

La Biennal de Pensament – Ciutat Oberta és un cicle de debats, performances, concerts i xerrades que neix de la mà de Barcelona Cultura aquest 2018 amb la intenció de connectar el debat sobre el paper de les ciutats d’avui amb els grans reptes de la societat contemporània.

Durant tota la Biennal, que té lloc del 15 al 21 d’octubre, el CCCB organitza diverses activitats que aborden temes d’actualitat candent com les migracions, el feminisme, la diversitat cultural i les identitats de gènere amb la finalitat de contribuir a la reflexió sobre les ciutats que necessitem.

L’ objectiu de la Biennal és obrir el debat sobre les ciutats que volem i necessitem, amb mirades plurals i la participació de tothom. Una setmana de reflexions, preguntes i experiències. Una festa de les idees.

La Biennal és un projecte impulsat per l’ Ajuntament de Barcelona que compta amb la participació de múltiples agents i entitats de la ciutat. Tota la informació aquí: www.biennalciutatoberta.barcelona

Més informació punxa ACÍ

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

49 + = 55